Overeenkomst laten opstellen

Een contract of overeenkomst opstellen is niet voor iedereen weggelegd. Ik help je er graag bij!

Wil je kennismaken? Plan je gesprek!

Opstellen van overeenkomsten of documenten op maat

Jouw start-up heeft de eerste vijf jaar overleefd en nu is het tijd voor de scale-up! Bij het opschalen van je bedrijf hoort ook het fixen van je juridische fundament. Overeenkomsten en documenten op maat voor jouw scale-up zijn dan ook onmisbaar. Geen templates, maar overeenkomsten en documenten die speciaal zijn opgesteld voor jouw bedrijf. 

Overeenkomst laten opstellen door jurist

Juridische overeenkomsten en documenten goed geregeld

Nu je uit die start fase bent, is het van belang dat je je juridische basis goed op orde hebt. Wees eens eerlijk: heb jij ook je algemene voorwaarden geknipt en geplakt van anderen of heb jij een standaardovereenkomst gedownload van het internet of gekregen van je boekhouder? Nooit meer doen! Het is nu tijd voor 100% voor jouw bedrijf op maat gemaakte juridische documenten.

Verplichte juridische documenten

Op maat gemaakte overeenkomsten en juridische documenten zorgen voor zekerheid in het ondernemen. Je beschermt hiermee je bedrijf.

Er zijn zelfs een aantal juridische documenten die jouw bedrijf verplicht moet hebben. Zo ben je verplicht om een privacyverklaring te hebben en een cookieverklaring op je website. Wanneer je met verwerkers werkt zoals een salarisadministratie of boekhouder heb je ook een verwerkersovereenkomst en verwerkersregister nodig. 

Verstandige documenten om te hebben

Er zijn ook een aantal juridische documenten die niet verplicht zijn om te hebben, maar wel verstandig zijn om te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een set op maat gemaakte algemene voorwaarden zodat je niet steeds dezelfde afspraken opnieuw hoeft te maken. Ook het hebben van offertes en contracten is verstandig. Hierbij kun je denken aan:

  • ZZP / freelance overeenkomsten
  • Samenwerkingsovereenkomsten
  • Arbeidscontracten
  • Koop / verkoopovereenkomsten
  • Licentieovereenkomsten

Wat moet er in die juridische documenten staan?

Dat is per geval verschillend. Laat je juridische documenten en overeenkomsten dan ook opstellen door een jurist. Zonder de juiste kennis en ervaring loop je de kans dat je dingen over het hoofd ziet. Ga vooral niet aan de slag met de standaard contract generators. Ieder bedrijf is anders en vergt een andere benadering. 

Voordelen van op jouw bedrijf op maat gemaakte juridische documenten

Het ondernemerschap is soms onzeker en bestaat uit risico’s. Deze onzekerheden en risico’s kun je wegnemen door duidelijke afspraken te maken met klanten. Dit zorgt voor een goede samenwerking met jouw klant. En over sommige dingen wil je gewoon geen discussies voeren. Het is fijn als je dan kunt terugvallen op afspraken die goed op papier staan.

Veelgestelde vragen:

Er zijn verschillende juridische documenten. Denk aan algemene voorwaarden, privacyverklaring, cookieverklaring en contracten.

Een standaarddocument is ook wel een template en kun je hergebruiken. Laat een template opstellen door een jurist. 

Een juridisch document bevat wettelijke bepalingen en afspraken.

Er is geen verschil tussen een contract en een overeenkomst.

Wil je een overeenkomst laten opstellen door een jurist?

Wil je een contract opstellen maar weet je niet waar je moet beginnen? Ik help je graag om een sluitende overeenkomst te maken. Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan en dan spreken we elkaar snel om dingen door te nemen! Heb je specifieke vragen? Neem dan contact op.

Overige juridische diensten