Lees de algemene voorwaarden van de ander

Wil je kennismaken? Plan je gesprek!

Wist je dat maar 30% van de Nederlanders de algemene voorwaarden bekijkt? Ook als je ze niet hebt gelezen, kunnen de algemene voorwaarden van de partij waarmee je contract toch van toepassing zijn. Ze moeten dan op de juiste wijze ter hand worden gesteld. 

Het lezen van de algemene voorwaarden

Je bent niet verplicht om ze te lezen, het is wel slim om ze te lezen. Je moet ook de kans krijgen om ze te kunnen lezen. De ondernemer moet de algemene voorwaarden ter hand stellen en van toepassing verklaren op de overeenkomst. Het is dus verstandig om te lezen wat de partij waarmee je contracteert in zijn of haar algemene voorwaarden heeft opgenomen. De algemene voorwaarden worden hiermee immers onderdeel van het contract wat je onderhandelt. 

Inhoud van de algemene voorwaarden

Het doel van algemene voorwaarden is het opnemen van herbruikbare bepalingen. Dit is handig zodat de ondernemer niet steeds opnieuw dezelfde bepalingen hoeft op te nemen in het contract. Je kunt denken aan bepalingen over betalingsverplichtingen, of de offerte vrijblijvend is, eventuele levertijden, garantie en niet te vergeten aansprakelijkheid

Dit kunnen erg belangrijke bepalingen zijn voor jou. En je wil toch contracteren op voorwaarden die in jouw straatje passen? Lees dus de algemene voorwaarden en wijs ze van de hand als je niet akkoord bent met de inhoud. 

Hulp nodig?

Wil je een contract laten nakijken waarop algemene voorwaarden van toepassing zijn verklaard of wil je algemene voorwaarden laten opstellen?

Neem dan gerust contact op of neem eens een kijkje bij de juridische pakketten.

Kennismaken en contact

Juridisch advies nodig en benieuwd wat ik voor je bedrijf kan betekenen? Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan en dan spreken we elkaar snel! Heb je specifieke vragen? Neem dan contact op.

Juridische diensten