Je onderneming kan niet om juridische documenten heen

Wil je kennismaken? Plan je gesprek!

Het begon voor jou vast ook met het bedenken van een toffe handelsnaam en de
inschrijving van je bedrijf van de KVK. Vervolgens heb je iemand ingeschakeld om een passend logo, huisstijl en website voor je te laten ontwerpen. Maar wees eens eerlijk: de juridische basis voor je bedrijf? Heb je daar al over nagedacht of een jurist voor ingeschakeld?

Juridische basis van je bedrijf

Ben jij zo’n ondernemer die op internet is gaan zoeken naar algemene voorwaarden van anderen en die je na wat aanpassingen wel redelijk vond? Of heb je überhaupt wel algemene voorwaarden?


Waarom zou je wel iemand inschakelen voor het ontwerp van je logo, huisstijl en website maar niet voor je juridische zaken?

Ik snap het helemaal. We beginnen allemaal op die manier. Het inschrijven van je bedrijf, het bouwen van een website en het nadenken over de invulling je bedrijf is allemaal veel leuker dan nadenken over de juridische basis van je bedrijf. Toch gaat dat ene moment met die vervelende klant een keer op je pad komen. Dan is het fijn dat je kunt terugvallen op duidelijke, begrijpelijke en goede juridische documenten. Daarnaast maak je inbreuk op auteursrecht op moment dat je documenten van anderen gaat kopiëren en plakken. Hier staan hoge boetes op.

Regel dat juridische fundament

Neem je bedrijf serieus en bouw die fundering van je bedrijf op de juiste manier. Voor jouw bedrijf op maat opgestelde overeenkomsten, algemene voorwaarden en privacy documenten kunnen hierbij niet ontbreken. Het is zelfs op grond van de privacy wetgeving verplicht om een privacyverklaring en cookieverklaring te hebben.

Goede juridische documenten zullen juridisch geneuzel voorkomen. Zo kun je veilig en vertrouwd ondernemen en terugvallen op juridische documenten. Zo wordt ondernemen toch veel leuker?

Gratis kennismaken

Benieuwd hoe ik je kan helpen met het bouwen van dat juridische fundament? Plan dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Dan bekijken we samen hoe we jouw bedrijf juridisch kunnen dichttimmeren met goede juridische documenten.

Kennismaken en contact

Juridisch advies nodig en benieuwd wat ik voor je bedrijf kan betekenen? Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan en dan spreken we elkaar snel! Heb je specifieke vragen? Neem dan contact op.

Juridische diensten