Je kunt op ieder moment uit een vliegtuig worden gezet

“U kunt op elk willekeurig punt uit het vliegtuig worden gezet en verder vervoer worden ontzegd” . Deze zin staat in de algemene voorwaarden van Ryan Air.

Wist je dat?!
Wist je dat maar 1 of 2 op de 1000 mensen de algemene voorwaarden van een bedrijf leest? Dit komt neer op 0,2%!

The University of Chicago heeft een maand lang onderzoek gedaan onder 48.154 consumenten en 90 bedrijven en hieruit blijk dat 50% van die 0.2% minder dan 30 seconden en 90% van die 0,2% minder dan 2 minuten naar de algemene voorwaarden van een bedrijf kijkt. Dit is zo kort dat met zekerheid kan worden gezegd dat ze niet goed worden gelezen.

Kleine lettertjes
Iedereen kent de “kleine lettertjes” maar eigenlijk niemand leest ze. “Kost teveel tijd” is wat ik vaak hoor. Ik snap ook wel dat algemene voorwaarden vaak onleesbaar en lang zijn. Je wilt gewoon die vliegtickets bestellen voor die toffe vakantie!

Toch zouden veel ondernemers achteraf willen dat ze de algemene voorwaarden van de wederpartij hadden gelezen of zelfs algemene voorwaarden hadden laten opstellen. Algemene voorwaarden zijn immers het hart van jouw onderneming en kunnen van groot belang zijn.

Ik help je graag!
Wil jij meer weten over het belang van algemene voorwaarden? Ik leg het je graag uit! info@lein-legal.nl / 06-23891019.

Ik mag wel hopen dat Ryan Air je niet uit het vliegtuig zet boven de Atlantische Oceaan…

Boek nu je gratis legal-check