Een juridisch fundament voor je bedrijf

Veel ondernemers slaan het juridische gedeelte van ondernemen graag over. Zonder de juiste kennis kan het ingewikkeld zijn en als je het dan ook nog eens uitbesteedt aan een jurist die met veel moeilijke woorden praat en een hoog tarief rekent dan begrijpt ik dat je je geld liever in andere dingen steekt. Maar kijk er eens anders naar. Je bouwt toch ook geen huis zonder fundering?!?

Een bedrijf zonder stevige juridische basis is als een huis zonder fundering. Toch kan ik me voorstellen dat het aantal wetten en regels waarmee je te maken krijgt als (startend) ondernemer best overweldigend kan zijn.

Een jurist kan je helpen bij het kiezen van de juiste rechtsvorm, het opstellen van contracten, algemene voorwaarden en het beschermen van je intellectueel eigendom. Sommige juridische documenten zijn zelfs verplicht om te hebben! Denk aan een privacyverklaring of cookieverklaring. Niet verplicht maar wel handig: algemene voorwaarden.

Ook als je al enige tijd aan het ondernemen bent is het verstandig je juridische documenten regelmatig te laten controleren. Niet alleen wetgeving verandert continu maar ook je bedrijf. Misschien passen jouw huidige juridische documenten wel helemaal niet meer bij jouw bedrijfsvoering. Laat je juridische basis dus mee veranderen met je bedrijf!

Alhoewel het inschakelen van een jurist misschien een onnodige (dure) investering lijkt, bespaart een goede juridische basis je veel hoofdpijn en zorgen. Op zoek naar een jurist die je hierbij kan helpen? Geef me dan eens een belletje of stuur me gerust een e-mail of appje.

Boek nu je gratis legal-check