Afspraken op een bierviltje

In de kroeg wordt niet alleen bier gedronken. Het gezegde luidt vaak dat zonder
drankje, geen zaken worden gedaan.

Maar is het dan handig om die afspraken die je maakt te noteren op een bierviltje? Volgens het Gerechtshof in Den Haag wel!

Waar ging het over?
De zaak draaide om een voetballer en zijn voetbalclub. De voetballer besprak tijdens een
avond in de kroeg zijn salaris met de technisch directeur van de club. Ze hadden afgesproken dat een deel van zijn salaris zwart zou worden uitbetaald en hadden dit genoteerd op twee bierviltjes en de technisch directeur had hier zijn handtekening onder
gezet. Het salaris dat hij wit zou ontvangen was opgenomen in de arbeidsovereenkomst.

Uiteindelijke betaalde de voetbalclub enkel het witte gedeelte van het salaris dat was opgenomen in de arbeidsovereenkomst. De voetballer confronteerde zijn club met de bierviltjes maar deze weigerde het zwarte bedrag te betalen.

Naar de rechter
De voetballer stapte naar de rechter en deze oordeelde dat ook afspraken op bierviltjes afspraken zijn. De voetbalclub moest de voetballer 11.000 euro achterstallig loon betalen!

Een contract is dus een contract. Het maakt daarbij niet uit of je de afspraken netjes op papier zet, via een whatsappje of misschien wel op een wc-papiertje.

Benieuwd hoe ik je kan helpen?
Ik maak jouw contracten gewoon op netjes op papier. Eens bespreken wat ik voor je kan betekenen? 0623891019 / info@LEIN-legal.nl

Boek nu je gratis legal-check