Juridisch advies

LEIN-legal is je graag van dienst met het oplossen van juridische geschillen maar ook met het voorkomen ervan

Recht is veelal onbegrijpelijk voor ondernemers. Een ver-van-hun-bed-show. Geen wonder dat ik iedere maand meerdere keren gekopieerde en geplakte overeenkomsten of algemene voorwaarden zie. Dat is dus hoe we het in het vervolg niet gaan doen hè?! Ik help je met een brug slaan tussen recht en ondernemerschap waardoor recht ook voor jouw organisatie begrijpelijk en duidelijk wordt. Geen onzin. Gewoon doen en dichttimmeren!

Boek gratis legalcheck

Ondernemen en onderhandelen

Ga je starten met ondernemen? Leuk! Maar ook spannend want het is wel zaak dat je over een aantal dingen goed nadenkt. Het begint al bij het bedenken van een unieke bedrijfsnaam en het bedenken voor welke rechtsvorm je gaat. Er zijn tal van mogelijkheden want ga je voor een eenmanszaak of een B.V.? Of ga je samenwerken met een partner en kies je voor een v.o.f.?

Als ondernemer is het van belang dat je je zaken goed op orde hebt. Juridisch advies van een professional is hierbij geen overbodige luxe, want juridische zaken vergen vaak een hoop uitzoekwerk. Denk hierbij aan het opstellen van algemene voorwaarden maar ook het regelen van de juiste verzekeringen. Waarschijnlijk ga je ook met regelmaat contracten sluiten met andere partijen. Dit speelt een essentiële rol in het ondernemerschap en conflicten gaan vaak over de interpretatie van overeenkomsten, het niet nakomen van contracten (wanprestatie) en schadevergoedingsvorderingen.

Juridisch advies bij incasso en schuld

Iedere ondernemer, klein of groot, heeft wel eens te maken met facturen die niet worden betaald. Zelfs niet na diverse vriendelijke maar ook strenge aanmaningen. Hoe pak je dit nou slim aan? Graag kijk ik samen met jou naar een manier waarop je wel betaald krijgt en waarbij, bij voorkeur, een gerechtelijke procedure kan worden voorkomen.

Heb je zelf een factuur ontvangen die je niet kan of wil betalen? Ook dan kijk ik graag samen met je naar de situatie om je te kunnen voorzien van juridisch advies.

Boek gratis legalcheck

Aansprakelijkheid en schade

Heb je schade opgelopen aan je eigendom, veroorzaakt door een ander? Bijvoorbeeld aan je auto, die dure vaas of misschien heb je zelfs letsel opgelopen. Dan kan het zo zijn dat je voor een schadevergoeding in aanmerking komt. Heb je zelf schade veroorzaakt bij iemand anders? Dan kan het zo zijn dat jij misschien schadevergoeding moet betalen aan de ander.

Of iemand aansprakelijk is en de schade moet vergoeden, is een vraag die niet altijd makkelijk te beantwoorden is. Dit hangt af van de omstandigheden van het geval dus ik kijk graag met je naar jouw situatie. We kunnen dan samen bezien wat de juridische mogelijkheden zijn.

Aan- en verkopen

Heb je iets gekocht waar je niet tevreden over bent? Werkt het product niet goed of is het niet wat je ervan had verwacht? Dan kan er sprake zijn van een gebrek en kun je wanneer de verkoper het gebrek niet herstelt of gebrekkig werk blijft leveren de overeenkomst ontbinden en eventueel schadevergoeding vragen.  

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij iets hebt verkocht en de koper niet tevreden is met het product of de overeenkomst niet nakomt (wanprestatie). Of ben je juist voornemens iets te gaan verkopen en wil je de bovenstaande situaties juist voorkomen? Dan help ik je graag met het opstellen van een verkoopovereenkomst of het beoordelen van de afspraken in een bestaande overeenkomst.

Boek gratis legalcheck

Paard en sport

Als hippisch ondernemer of gewoon als paardenliefhebber wil je graag het allerbeste voor het paard wat je gaat kopen, verkopen of trainen. Vertrouwen en duidelijke afspraken zijn daarbij enorm van belang. Deze duidelijke afspraken worden vaak vastgelegd in een koopovereenkomst, een lease- en/of trainingsovereenkomst of een stallingsovereenkomst. 

Heb je al een paard gekocht en is het paard niet wat je had verwacht? Blijkt het paard na aankoop een gebrek te hebben of klopt de koper van een paard bij je aan nadat je een paard hebt verkocht? Neem dan gerust contact met me op. Als paardenliefhebber begrijp ik als geen ander de zakelijke en emotionele belangen in deze branche. Door mijn ervaring bij een van de meest gerenommeerde advocatenkantoren in het hippisch recht, ben ik in staat om jou te voorzien van passend juridisch advies.

Kortom, LEIN-legal is je graag behulpzaam bij het opstellen, herschrijven en controleren van documenten maar ook bij het oplossen en voorkomen van juridische geschillen.

Boek nu je gratis legal-check