Uurtje factuurtje vs. fixed fee

De afgelopen twee weken ben ik wat van de radar geweest op social media. Dat betekent niet dat ik niks heb gedaan. Ik heb het zelfs erg druk gehad (not complaining). Alhoewel ik daarbij wel moet toegeven ook vier dagen te hebben genoten van prachtige Lusitano paarden in het zonnige Portugal. 

De afgelopen maand ben ik vooral druk geweest met het ontwikkelen van pakketten met vaste prijzen. Persoonlijk heb ik namelijk wat moeite met uurtje factuurtje. 

Pakketten voor ondernemers 

Ik geef graag duidelijkheid als het gaat om tarieven, het bijhouden van uren is niet mijn favoriet en klanten denken niet in uurtarieven → ze moeten gaan omrekenen en willen weten waar je je uren aan besteedt. Een uurtarief verkoopt dan ook lastiger dan een vast tarief. 

Vaste prijzen zijn dan ook voor iedereen fijner. Afspraak is immers afspraak. Geen verrassende facturen aan het eind van de rit. 

Uurtarieven

Toch draait de juridische wereld voor een groot deel op uurtarieven en ik moet toegeven dat ik er niet altijd omheen kan. Dit zal ik dan bij je aangeven en proberen een inschatting van het aantal uren te maken. 

You win some, you lose some

Veel ondernemers zullen het niet met me eens zijn want “you win some, you lose some” is een veel gehoord gezegde als het gaat om fixed fees, maar ik vind het prettiger ondernemen. 

Benieuwd naar de pakketten? Of neem contact met me op via het contactformulier.

Benieuwd hoe ik jou van dienst kan zijn?