Juridische documenten en vragen

Wil je kennismaken? Plan je gesprek!

Bij ondernemen komen (verplichte) juridische documenten en juridische vragen kijken. Bij LEIN-legal kun je terecht met de volgende vragen:

  • Privacyverklaring: onmisbaar voor iedere ondernemer en op grond van de AVG zelfs verplicht om te hebben op je website. Er staan hoge boetes op het niet hebben van een privacyverklaring.
  • Cookieverklaring: je kent het wel.. dat vervelende balkje waarbij je toestemming moet geven voor de cookies op een website. Ook deze is verplicht om te hebben op grond van de AVG en ook hierop staan hoge boetes voor het niet hebben.
  • Algemene voorwaarden: geen zin en tijd om steeds opnieuw dezelfde afspraken te moeten maken met je klanten? Daar zijn algemene voorwaarden voor. Algemene voorwaarden zijn standaard bepalingen die je steeds bij iedere klant opnieuw van toepassing kunt verklaren.
  • Incasso: niets is zo vervelend als hard te hebben gewerkt voor een klant en de klant vervolgens de factuur niet betaalt. Je verstuurt eerst een vriendelijke herinneringen. Vervolgens een herinnering waarin je rente en kosten benoemt. Daarna een aanmaning met rente en kosten. Betaalt de klant nog steeds niet? Dan is het tijd voor juridische stappen.
  • Legal opinion: heb je een juridische kwestie en ben je benieuwd hoe het nu juridisch in elkaar steekt? Juridisch advies of een legal opinion brengt jouw juridische positie in kaart.
  • Opstellen van overeenkomsten: zet de gemaakte afspraken op papier. Zo kun je altijd terugvallen op een schriftelijke overeenkomst indien er een geschil ontstaat. Zelfs als je je wederpartij nog zo goed vertrouwt.
  • Juridische geschillen: heb je een conflict met een andere partij en kom je er samen niet aan uit? Ik kijk graag met je naar een juridische (minnelijke) oplossing of de mogelijkheden voor een procedure bij de rechtbank.

Staat je vraag er niet bij maar ben je wel benieuwd of ik je kan helpen? Neem dan contact op via het contactformulier of plan een kennismakingsgesprek.

Kennismaken en contact

Juridisch advies nodig en benieuwd wat ik voor je bedrijf kan betekenen? Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan en dan spreken we elkaar snel! Heb je specifieke vragen? Neem dan contact op.

Juridische diensten