Algemene voorwaarden tijdig wijzigen is van groot belang!

Je bedrijf groeit, je verandert je aanbod, je werkwijze of misschien is de wet wel gewijzigd. Zorg er dus voor dat je je algemene voorwaarden tijdig up date en laat meegroeien met je bedrijf. Aan het wijzigen van je algemene voorwaarden zitten echter wel haken en ogen. 

Wijzigen van je algemene voorwaarden

Verander je de inhoud van je algemene voorwaarden dan zijn deze veranderingen niet van toepassing op bestaande opdrachten en overeenkomsten. Het is op dat moment dus van belang dat je goed noteert welke set algemene voorwaarden op welke opdracht of overeenkomst van toepassing is. Een andere optie is het van toepassing verklaring van je nieuwe algemene voorwaarden op bestaande opdrachten en overeenkomsten. 

Eenzijdig wijzigingsbeding 

Is er een eenzijdig wijzigingsbeding opgenomen in je oude algemene voorwaarden en zijn die algemene voorwaarden van toepassing verklaard op de opdracht of overeenkomst? Dan heb je het recht om de algemene voorwaarden te wijzigen gedurende de looptijd van de opdracht of overeenkomst. Toestemming is daarvoor niet vereist. Je kan volstaan met het toesturen van je nieuwe algemene voorwaarden aan je klanten. 

Let op: consumenten hebben het recht de opdracht of overeenkomst tussentijds te ontbinden als de inhoud van de nieuwe algemene voorwaarden te veel afwijkt van de oude. 

Gebruik van je algemene voorwaarden

Je mag natuurlijk wel je nieuwe algemene voorwaarden van toepassing verklaren op nieuwe opdrachten en overeenkomsten. Benieuwd hoe je dit ook alweer op de juiste manier doet? Dat lees je hier!

Algemene voorwaarden laten opstellen

Wil je je huidige algemene voorwaarden laten aanpassen of nakijken? Stuur me gerust je huidige algemene voorwaarden toe via info@lein-legal.nl. Dan neem ik snel contact met je op. Wil je geheel nieuwe algemene voorwaarden? Neem dan eens een kijkje bij de pakketten die ik hiervoor aanbied en neem gerust contact met me op.

Benieuwd hoe ik jou van dienst kan zijn?