Algemene voorwaarden tijdig wijzigen is van groot belang!

Wil je kennismaken? Plan je gesprek!

Je bedrijf groeit, je verandert je aanbod, je werkwijze of misschien is de wet wel gewijzigd. Zorg ervoor dat je je algemene voorwaarden tijdig up date en laat meegroeien met je bedrijf. Aan het wijzigen van je algemene voorwaarden zitten echter wel haken en ogen. 

Wijzigen van je algemene voorwaarden

Verander je de inhoud van je algemene voorwaarden dan zijn deze veranderingen niet van toepassing op bestaande opdrachten en overeenkomsten. Het is op dat moment van belang dat je goed noteert welke set algemene voorwaarden op welke opdracht of overeenkomst van toepassing is. Een andere optie is het van toepassing verklaring van je nieuwe algemene voorwaarden op bestaande opdrachten en overeenkomsten. Je kunt hiervoor een mail sturen naar je huidige klanten. Je moet ze dan de mogelijkheid geven de algemene voorwaarden te accepteren of te weigeren.

Eenzijdig wijzigingsbeding 

Is er een eenzijdig wijzigingsbeding opgenomen in je oude algemene voorwaarden en zijn die algemene voorwaarden van toepassing verklaard op de opdracht of overeenkomst? Dan heb je het recht om de algemene voorwaarden te wijzigen gedurende de looptijd van de opdracht of overeenkomst. Toestemming is daarvoor niet vereist. Je kan volstaan met het toesturen van je nieuwe algemene voorwaarden aan je klanten. 

Let op: consumenten hebben het recht de opdracht of overeenkomst tussentijds te ontbinden als de inhoud van de nieuwe algemene voorwaarden te veel afwijkt van de oude. 

Gebruik van je algemene voorwaarden

Je mag natuurlijk wel je nieuwe algemene voorwaarden van toepassing verklaren op nieuwe opdrachten, nieuwe overeenkomsten en nieuwe offertes. Het is belangrijk dat je je algemene voorwaarden goed gebruikt. Je loopt anders het risico dat ze niet van toepassing zijn. Benieuwd hoe je dat ook alweer op de juiste manier doet? Dat lees je in dit blog artikel.

Algemene voorwaarden laten opstellen

Wil je je huidige algemene voorwaarden laten aanpassen of nakijken? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek in of neem contact op via het contactformulier en kom er achter hoe je je bedrijf juridisch dichttimmert.

Kennismaken en contact

Juridisch advies nodig en benieuwd wat ik voor je bedrijf kan betekenen? Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan en dan spreken we elkaar snel! Heb je specifieke vragen? Neem dan contact op.

Juridische diensten